Mijn visie

Linn Hartman staat voor uniek en overtuigend design in diverse disciplines van mode- tot grafische vormgeving, styling & concept. In mijn werk verleg ik continu mijn creatieve grenzen en blijf ik me ontwikkelen. Mijn handschrift als ontwerper is te omschrijven als divers, eclectisch, kleurrijk, vernieuwend met sterke graphics en allover prints. Ik heb een sterk ontwikkeld gevoel voor esthetiek en oog voor detail en kleurcombinaties. Deze elementen komen in al mijn werk terug. In de vormgeving is het vaak zoeken naar de balans tussen creativiteit, functionaliteit en commercialiteit. Ik streef ernaar om al deze aspecten te vertegenwoordigen in mijn ontwerpen. Mijn visie als allround designer is om breed te ontwerpen en te inspireren. Out of the box te denken en unieke designs te creëren die toch commercieel zijn.

Hoe ik werk

Tijdens mijn loopbaan heb ik mezelf tot allround (mode) ontwerper ontwikkeld. Mijn uitgebreide onderzoek naar trends en innovatie op het gebied van mode, design & kunst is bepalend voor mijn werkwijze. Ik haal veel informatie en inspiratie uit de kostuum- en cultuurgeschiedenis. Mijn gevoel voor trend prognose stelt me in staat om nieuwe ontwikkelingen in een vroeg stadium toe te passen in mijn eigen ontwerpen. Ook weet ik binnen de identiteit en filosofie van de opdrachtgever de grenzen op te zoeken en vernieuwing aan te brengen.

Mijn opdrachtgevers zijn oa.:

  • Margaret West, een toonaangevend high end dames label uit Rotterdam
  • Cavalier Cotton, een exclusief high end heren label uit Rotterdam
  • Marbin International, innovatieve product development resource uit Alphen aan den Rijn
  • Jes Sourcing, customized product development resource uit Singapore

Mijn blog

Het uitgangspunt van mijn blog is om anderen te inspireren en mijn passie voor mode, design, kunst en cultuur te delen. Ik blog over uiteenlopende thema’s en geef daar extra informatie bij over de oorsprong of geschiedenis. Ik kies voor onderwerpen die mij persoonlijk aanspreken, verwonderen, tot mijn verbeelding spreken of mijn zintuigen prikkelen.

Een terugkerend thema op mijn blog is mijn project ‘Dreamscape’. Hierin fotografeer ik alledaagse voorwerpen uit mijn omgeving die ik vertaal naar nieuwe, onverwachte kleurcombinaties. Zo creëer ik mijn eigen wereld die is opgebouwd uit kleurrijke vormen die tot de verbeelding spreken.

Over mij

Ik ben in 1975 geboren in Seoel, Zuid-Korea. Van mijn adoptie ouders kreeg ik een brede culturele achtergrond mee. Dit heeft mijn interesse voor mens, natuur, beeld & vorm versterkt. Van kleins af aan uitte mijn passie voor mode zich in het customizen van kleding en accessoires. Na het gymnasium heb ik de HBO opleiding Modevormgeving op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam gevolgd. Tijdens mijn studie werkte ik als stagiaire bij mode ontwerper Alexander van Slobbe. Daarna heb ik ruime werkervaring opgedaan als mode ontwerper bij diverse merken zoals We, Quick en Garcia Jeanswear. In 2016 ben ik mijn eigen bedrijf gestart als freelance fashion & graphic designer.
Verder ben ik een moeder van 2 prachtige zoons en ook zij inspireren mij regelmatig met hun onbevangenheid en creativiteit. Ik laat vaak elementen uit hun creaties terugkomen in mijn eigen werk. Op deze manier geef ik mijn ontwerpen een diepere lading.